FOTO NATEČAJ Mesto-Knjiga-Ljudje

 

 

 

Knjiga je že skoraj šeststo let eden najbolj temeljnih civilizacijskih predmetov, je nekaj več kot le besedna struktura. Je neskončen dialog, ki ga začne s svojim bralcem. Ali kot pravi Jorge L. Borges: »Knjiga ni stvar brez komunikacije: je razmerje, je opora neštetih razmerij.«
Človeštvo je s knjigo raslo, in raste tudi danes.

 

Veličastno mesto Ljubljana je priznanje za svojo predanost promociji knjig in branju, v kontekstu svobode izražanja in kulturne odprtosti, dobilo s podelitvijo naziva Svetovna prestolnica knjige. Ljubljana je tako postala nosilka Unescovega naslova v času med dvema praznovanjema svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic, od 23. aprila 2010 do 23. aprila 2011.

 

S fotografskim natečajem, ki traja od 23.4 do 10.9.2010, skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana želimo opozorili na prisotnost in pomembnost knjige v življenju posameznika, družbe in mesta.
Tema natečaja je tako omejena na knjige v povezavi z ljudmi in mestom. Prispela dela bodo na ogled v Knjižnici Otona Župančiča v mesecu oktobru 2010, nato pa bodo gostovala tudi v ostalih enotah Mestne knjižnice Ljubljana.
 

 

 

Vsi, ki se navdušujete nad motivi, barvami, kompozicijo in svetlobo, ujetimi v pravem trenutku vzemite v roke svoj fotoaparat in poskusite zajeti fotografske podobe trenutkov, ki ponujajo možnost vizualnega zapisa zgodb, dokumentirajo čas in prostor, nosijo sporočilno-estetsko vrednost in nenazadnje vizualno promovirajo knjige, branje, knjižnice...


Več o samem natečaju, za katerega je praktične nagrade za zmagovalce prispevalo podjetje RT-TRI, d.o.o., si lahko preberete na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ali pa si pogledate Pravila in navodila za sodelovanje.
 

 

 

Več informacij tudi na:
Koordinatorja projekta: Matjaž Mohar in Dušan Koritnik    T: 01 600 13 26
Kontaktni naslov: fotonatecaj@mklj.si