Ponosni sponzorji Jureta Robiča na RAAM-u 2010

Jure Robič.
Človek, ki je devetkrat zapovrstjo prekolesaril celotno Ameriko.
In človek, ki ima pogum sanjati svoje sanje.


Mož z železno voljo in neustavljiv pri svojih podvigih,  se je vrnil na letošnji, zanj že osmi, 
RAAM - Race Across America in ga kot PRVI prekolesaril

v rekordnem času.

 

 


 


Slovenski kolesar Jure Robič je zmagovalec letošnje dirke čez Združene države Amerike - RAAM (Race across America). Slovenski maratonski kolesar je na 29. dirki čez ZDA zabeležil že peto zmago, 3004 milje dolgo preizkušnjo pa je premagal v rekordnem času devetih dni, ene ure in ene minute.

 

Race Across America je eden najbolj spoštovanih in najdaljših vzdržljivostnih športnih dogodkov, ki ima legendarni status po celem svetu. Globalno prepoznan kot najvišja prečka lestve športne vzdržljivosti. Vse od leta 1982 ima RAAM bogato in slikovito zgodovino, ki predstavlja spomenik človeški vzdržljivosti in naporu.
Dolžina dirke je več kot 4800 km, dirka prečka 14 zveznih držav. Tekmovalci premagajo več kot 35.000 metrov višinske razlike. Solo kolesarji pridejo navadno v cilj po 9 do 12 dneh, v povprečju prekolesarijo 400 do 550 km na dan.
 

In Jure Robič je edini kolesar, ki mu je omenjeno dirko uspelo osvojiti več kot trikrat. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Gerhard Gulewicz, ki je zaostal 180 milj, na progi pa je še vedno več kot deset tekmovalcev. Pri ženskah, ki imajo do cilja še nekaj več kot 300 milj, je v vodstvu Francozinja Barbara Buatois.

 
Ravno zaradi tega- njegove zgodbe o motivaciji in odločnosti, upanju, veri in predvsem človečnosti, smo se odločili, da Jureta tudi letos, že tretjič, podpremo pri najtežji športni preizkušnji - dirki čez Ameriko RAAM-u!

 

Kot so napisali v njegovem taboru in s čimer se strinjamo tudi mi: "RAAM - To ni kolesarska dirka, ampak nekaj popolnoma izven tega planeta.. In Naš Jure zmore čez vse in biti eden tistih, ki je osvojil že peto zmago."

Zato lahko rečemo samo POKLON.. PONOSNI SMO, DA SI NAŠ!

 

 

Juretove priprave in samo dirko lahko spremljate tudi na njegovi uradni spletni strani:  www.jurerobic.net

 

 

Uradni sponzor Jureta Robiča je podjetje RT-TRI /  Ansmann.