Ansmann

 


Leta 1991 je Edgar Ansmann ustanovil podjetje ANSMANN ENERGY GMBH, ki se je julija 2007 preoblikovalo v ANSMANN AG, delniško družbo. Do danes se je podjetje razvilo v enega najbolj znanih proizvajalcev in vodilnih svetovnih inovatorjev na področju mobilne energije: baterij, polnilne tehnologije, različnih svetilk in dodatkov.

 

 

Ansmann je mednarodno podjetje s sedežem v mestu Assamstadt na jugu Nemčije in podružnicami v Hong Kongu, Veliki Britaniji, Macau, Italiji, Franciji in Baltskih državah. Preko ostalih pogodbenih partnerjev pa so prisotni po vsem svetu.


V celotni skupini je zaposlenih preko 300 ljudi, ki s svojo zavzetostjo in energijo prispevajo pomemben delež k razvoju novih izdelkov in tehnologij. V Ansmannu dajejo velik poudarek na visoki kakovosti njihovih proizvodov in kvalitetni ponudbi storitev na vseh lokalnih ravneh.


Skupino Ansmann glede na njihov prodajni program delimo na:

Ansmann Consumer

Predstavljajo izdelki široke potrošnje:

  • polnilniki in napajalniki,
  • baterije in akumulatorske baterije,
  • Li-ION in Li-Poly baterijski sklopi za digitalne fotoaparate, kamere, GSM, iPod-e, prenosne računalnike.... ,
  • svetilke,
  • pripomočki za nego in skrb otroka.


Blagovna znamka Ansmann je postala svetovno poznana in priznana predvsem po svojih vrhunskih polnilnikih, napajalnikih in akumulatorskih baterijah. Prav tako pa so v zadnjem obdobju postali znani po kvalitetnih primarnih alkalnih baterijah, litijevih gumbastih baterijah, foto litijevih baterijah, Li-ION baterijah za digitalne fotoaparate, kamere in GSM-e ter svetilkah za različne namene. Pri razvoju in oblikovanju svetilk ANSMANN AG tesno sodeluje z vodilnim svetovnim proizvajalcem LED diod CREE Inc. iz ZDA.


 

Ansmann je z odločnim korakom stopil tudi na področje pripomočkov za nego in skrb otroka. Razvili so tehnološko izpopolnjene in kvalitetne otroške telefone ter druge pripomočke za nego otrok.


 

Ansmann OEM

Poslovna enota, ki izdeluje in oblikuje popolnoma prilagodljive »custom made« napajalnike in polnilnike za različne potrebe industrije. Pri razvoju novih izdelkov Ansmann OEM sodeluje od začetne faze do izdelave delujočih prototipov. Odločilno tržno prednost jim zagotavljajo več kot 15 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave polnilnikov ter napajalnikov za različne naprave. Sedež Ansmann OEM je v mestu Assamstadt v Nemčiji.

 

Več o Ansmann OEM si lahko preberete s klikom na povezavo.

 

Ansmann Racing

Je najmlajši del skupine Ansmann in se nahaja v Nürnbergu v Nemčiji. Prodajni program obsega:

  • modele dirkalnih avtomobilov v merilu 1:10 ali 1:8,
  • ladijske modele in čolne,
  • baterijske sklope in polnilnike za modelarje,
  • dodatno opremo in rezervne dele.Podjetje RT-TRI d.o.o. je pooblaščeni distributer in uvoznik celotnega programa Ansmann AG za Slovenijo.

 

Povezave