Varta

 

Podjetje in blagovna znamka VARTA je bilo ustanovljeno leta 1904 kot hčerinsko podjetje nemške delniške družbe Accumulatorenfabrik AG - AFA. Začetki družbe AFA segajo v davno leto 1890, ko sta se družbi AEG in Siemens odločili za proizvodnjo akumulatorjev. V začetnih letih so proizvajali majhne prenosne svinčene akumulatorje za svetilke in zagon avtomobilov. Z razvojem ročnih ur, slušnih pripomočkov, radijskih sprejemnikov in ostale »mobilne« elektronske opreme je Varta izkoristila tržno nišo in pričela proizvajati specifične tipe baterij po čemer je poznana še danes. Črke VARTA pomenijo: 


V = vertrieb (prodaja)
A = aufladung (naboj)
R = reparatur (popravilo)
T = transportable (prenosen)
A = accumulatoren (akumulator)


Družba Varta se je v svojem razvoju razdelila na tri področja, in sicer:
1. Varta Consumer Batteries
2. Varta Microbatteries
3. Varta Automotive Batteries


V našem prodajnem programu boste našli izdelke iz skupine Varta Consumer in Microbatteries.

 

Varta Consumer Batteries

Varta Consumer Batteries je del mednarodnega koncerna Spectrum Brands. Podjetje združuje različne blagovne znamke od Varte, Remington, Rayovac in mnoge druge. V kolikor imate digitalni fotoaparat, kamero, MP3 predvajalnik, igralno konzolo ali svetilko vam Varta Consumer zagotavlja ustrezno "energijo". Predana in dinamična ekipa v R & D sledi zahtevam najnovejše sodobne elektronike.


 

Povezave:


Varta Microbatteries

Varta Microbatteries vam nudi več kot 115 let izkušenj v oblikovanju, proizvodnji ter prodaji različnih akumulatorskih in primarnih baterij. Kot Original Equipment Manufacturer in oblikovalci baterij so predvsem usmerjeni na t.i. sistemsko dobavo miniaturnih baterij različnih tehnologij za najnovejše komunikacijske, medicinske in ostale elektronske naprave. Dejavnost Varta Microbatteries lahko delimo na dva dela, in sicer:

  • OEM batteries
  • Hearing Aid batteries


Varta Microbatteries


Med OEM sodijo primarne in akumulatorske baterije različnih tehnologij od Li-Polymer, NiMH, Litij, Silver-Oxid, ... različnih velikosti in oblik. Baterije za slušne aparate tržijo pod blagovno znamko PowerOne - sinonim za visokokvalitetne in zmogljive baterije za različne slušne aparate.

 

Povezave:

Varta Automotive

Varta Automotive je del podjetja Johnson Controls. V njihovem proizvodnjem programu so akumulatorji za avtomobile, tovornjake, motorna kolesa, invalidske in golf vozičke ter akumulatorji za avtodome in motorne čolne.  

 


 

Povezave: