MaxE - revolucija v razvoju baterij

 Uporabniki baterij smo do sedaj lahko izbirali med navadnimi alkalnimi baterijami in klasičnimi NiMH polnilnimi baterijami. Uporaba posamezne vrste baterij pa ima določene prednosti in slabosti.


MaxE: akumulatorska baterija, ki drži energijoPolnilne baterije ANSMANN maxE združujejo vse prednosti alkalnih baterij in klasičnih NiMH polnilnih baterij. Predstavljajo revolucijo, ki omogoča varčnejšo porabo energije in njeno dolgotrajno razpoložljivost.


Za pogoste uporabnike energijsko zahtevnejših naprav, kot so digitalni fotoaparati in MP3 predvajalniki, je lahko uporaba alkalnih baterij precejšnji finančni strošek, saj jih moramo po njihovi izpraznitvi zamenjati in kupiti nove. Njihova prednost pa je v tem, da ob morebitni neuporabi še dolgo ohranijo energijsko kapaciteto (zmogljivost).Nasprotno se lahko z uporabno klasičnih NiMH polnilnih baterij izognemo stroškom večkratnih nakupov, vendar pa se pri njih pojavi težava samopraznjenja v času, ko jih ne uporabljamo. Čas pripravljenosti teh baterij je tako odvisen predvsem od poteka časa od zadnje polnitve ter od temperature okolja, v katerem jih hranimo. Klasične NiMH polnilne baterije so tako primernejše pri uporabi naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo veliko energije v kratkem času (npr. MP3 predvajalnike in digitalne fotoaparate), in za tiste uporabnike, ki naprave uporabljajo pogosteje.


Nove polnilne baterije ANSMANN maxE pa omogočajo uporabo tako v visokozmogljivih digitalnih proizvodih, kot tudi v napravah, ki jih uporabljamo vsakodnevno. Zaradi izredno nizke stopnje samopraznjenja pa so polnilne baterije ANSMANN maxE primerne tudi za tiste uporabnike, ki pogosto ne uporabljajo visokozmogljivih naprav, in za delovanje naprav, ki porabijo manj energije za svoje delovanje, npr. igrače, ure, radijski sprejemniki, svetilke ipd.


Samopraznjenje maxE


Prav zaradi nizke stopnje samopraznjenja je napolnjena ANSMANN maxE baterija v času mirovanja uporabna več kot leto dni, preden jo je potrebno ponovno napolniti. Za polnjenje ANSMANN maxE baterij niso potrebni posebni polnilniki, temveč so ti enaki kot za klasične NiMH polnilne baterije. ANSMANN maxE baterije so ob dobavi že napolnjene in tako pripravljene za takojšnjo uporabo.PREDNOSTI:

  • baterije so pakirane napolnjene in pripravljene za takojšnjo uporabo
  • zelo majhna stopnja samopraznjenja, po vsakem polnjenju so do 1 leta pripravljene na uporabo
  • ne potrebujemo posebnih polnilnikov
  • primerne za vse naprave
  • do 1000 polnjenj
  • hitro povrnjena investicija nakupa

EKOLOGIJA:
Polnilne baterije so do okolja dosti bolj prijazne kot navadne alkalne baterije, katere moramo zavreči po njihovi uporabi, prav tako pa ne vsebujejo težkih kovin, ki tudi škodujejo okolju.


Baterije ANSMANN maxE so na voljo v velikostih AA in AAA.