Predstavitev podjetja ANSMANN, vašega partnerja za mobilno energijo

 

Mobilna energija!!! si je zamislil gospod ANSMANN, ko se je leta 1991 odločil, da bo naredil revolucijo in poizkušal za takratne čase nekaj novega - neverjetnega. Sama tehnologija ni bila nič novega, nova in pogumna pa je bila ideja - vizija o prihodnosti. G.Ansmann je čutil, da gre razvoj novih naprav in aplikacij v smeri minimizacije in mobilnosti. Danes v Ansmannu dela preko 200 ljudi, lastna podjetja imajo v Baltskih državah, Italiji, Veliki Britaniji, Macau in Hong Kongu. V podjetju imajo dodeljen tudi certifikat kakovosti ISO 9001, kar zgolj dokazuje profesionalnost in kvaliteto.


Vsi vemo, da so akumulatorske baterije danes vsakdanje uporabne v modernih napravah, predvsem govorimo o digitalnem fotoaparatu, ki je poleg GSM telefonov v zadnjih letih doživel najbolj opazen napredek. Litijeve CR baterije so zamenjale NiMH in LiIon akumulatorske baterije, ki so danes že sposobne z enim polnjenjem posneti tudi več kot 500 posnetkov. Res je, da tipala, čipi, procesorji in fleši kar srkajo energijo, tako da boste več kot 500 posnetkov posneli le najbolj vešči uporabniki in ne tisti, ki si vsak posnetek še najmanj 2x pogledate na LCD zaslonu ali si vsak MPEG obvezno zavrtite kar na fotoaparatu. Ne pozabite, akumulatorske baterije lahko ponovno napolnite tudi do 1000x, so zgolj 4-5 krat dražje od alkalnih baterij za enkratno uporabo, torej se vam investicija za nakup akumulatorskih baterij lahko povrne v enem tednu! Pa še uporabne so za množico naprav okoli vas. Vedeti pa je potrebno, da akumulatorska baterija ne deluje, če proces ni popoln, potrebno jo je namreč tudi napolniti in tu pridejo do izraza dobri polnilniki. Zmogljivosti današnjih akumulatorjev so tolikšne, da jih boste s polnilnikom izpred nekaj let lahko polnili celo nekaj dni, ali pa jih ne boste zaradi tehnologije polnilnika nikoli napolnili. Polnilnik je ključni faktor, da bodo vaše polnilne baterije iz sebe iztisnile pravo moč, dosegle veliko število ciklov in vam predvsem prihranile denar, ki bi ga potrošili za vedno nove in nove nakupe baterij. Če pa se ozremo še na ekologijo, se zavemo, da ena akumulatorska baterija lahko nadomesti najmanj 500 baterij za enkratno uporabo - okolje vam bo hvaležno.

 


Prihodnost, katero je predvidel g. ANSMANN je sedaj tukaj. Pomislimo približno petnajst let v preteklost. Mobilni telefon, digitalni fotoaparat, dlančnik, prenosnik, gameboy, mp3 player. HALO??? Prej NE, kot redkost! In danes, več kot milijon GSM telefonov v Sloveniji, nešteto dlančnikov, digitalnih fotoaparatov, prenosnikov in podobnih igračk modernega časa je zgolj potrditev in priznanje za pogum, ki ga je takrat pokazal g. ANSMANN in ustanovil podjetje, kateremu si je drznil dati svoj priimek in s tem osebni prizvok. Rezultat osebnega poguma in prepričanja je danes v svetu priznana blagovna znamka ANSMANN Energy, ki je najbolj poznana po vrhunskih polnilnikih za akumulatorske baterije, po samih akumulatorskih baterijah, po napajalnikih, ter v zadnjih letih po seriji primarnih - alkalnih baterij, gumbastih litijevih baterijah, foto litijevih baterijah, LiIonskih akumulatorjih za digitalne fotoaparate in kamere ter nenazadnje po svojih svetilkah za različne namene, v katerih je vgrajena vrhunska polnilna tehnika in tehnologija svetilnosti. Žarnice na žarilno nitko odhajajo v pokoj, nadomeščajo jih bolj in bolj LED tehnologije, ki jih Ansmann že vgrajuje v novejše modele svetilk. Ansmann vas preseneti tudi z mnogimi drugimi uporabnimi izdelki, katerih skupni imenovalec je energija.

 


 


Že samo ime ANSMANN na estetsko dodelani in moderno srebrni 3D embalaži razkriva, da nam bo izdelek ponujal nekaj več, predvsem pa več zadovoljstva ob uporabi. V Ansmannu se kvalitete svojih proizvodov zavedajo, saj si edini med proizvajalci polnilnikov drznejo garantirati 3 leta na delovanje polnilnikov in 2 leti na svetilke. Sicer pa kvaliteto nedvoumno dokazujejo kot zmagovalci neodvisnih testov v mnogih tehničnih revijah. V zadnjih dveh letih, pa so absolutne zvezde njihovega programa NiMH celice velikosti AA, danes že s kapaciteto 2700mAh, AAA s kapaciteto 1000mAh, polnilni set PHOTO CAM III ter nova serija polnilnikov PowerLine in Energy 8-profesional, ki ima vgrajen tester baterij. V programu imajo tudi akumulatorske LiIon baterije za večino digitalnih fotoaparatov, video kamer ter GSM telefonov.
V letu 2006 je Ansmann popolnoma prenovil design embalaže in baterij, ter ga naredil še bolj prepoznavnega in mikavnega. Vsi artikli so rangirani po kakovosti in označeni z zvezdicami, ki poznavalcu takoj pove kakšnih zmogljivosti in za kakšnega uporabnika je namenjen.

 

 


V čast nam je bilo, ko smo lahko obiskali podjetje ANSMANN, ki je na nas naredilo resnično impozanten vtis. Nič sledu o prvotnem podjetju v garaži lastne hiše v nemškem podeželjskem mestecu Assamstadt, temveč moderno, veliko podjetje, postavljeno v industrijsko cono v istem mestecu v deželi Baden-Württemberg. Podjetje danes samo v Nemčiji zaposluje več kot 200 ljudi. V Nemčiji so locirani oddelki managementa, prodaje, logistike in skladiščenja, razvoja, testni oddelek, marketing in del proizvodnje, predvsem zlaganje baterij v sklope, ter proizvodnja high-tech izdelkov, namenjenih točno določenim kupcem, manjših serij. Prav tako se v Nemčijo seli tudi proizvodnja baterijskih sklopov novejših tehnologij, kot sta LiIon in LiPolymer, ter polnilnikov za te tehnologije. Na sedežu podjetja ima pomemben status testni oddelek, ki je lociran na idealnem mestu med vhodnim in izhodnim skladiščem. V temu oddelku so 100% testirani vsi izdelki višjih cenovnih razredov ter naključne serije vseh izdelkov, ki se tržijo pod imenom ANSMANN. Pomemben je tudi oddelek razvoja, kjer ideje spreminjajo v prototipe, ter kasneje v serijske proizvode.Sama zgradba podjetja je zasnovana kot velik obroč, sprehod po njem pa nas pripelje nazaj v sprejemno recepcijo. 200 zaposlenih v podjetju natančno ve, kaj so njihove naloge. Zaposleni v podjetju uživajo in so v vsakdanjiku ponosni, da so del zgodbe o uspehu in organizacijska kultura in pripadnost podjetju je na nam neznano visokem nivoju. Na sredini podjetja je postavljena velika avla, ki je povezana z razstavnim salonom, jedilnico, barom, majhnim sprostitvenim kotičkom, kjer je postavljena fontana, pikado, biljard in vse udobje, ki zvišuje motivacijo zaposlenih in ustvari resnično prijetno vzdušje. Ob podjetju ravnokar potekajo gradbena dela za nov razvojni oddelek, ter IT in izobraževalno središče. Nov objekt naj bi bil predvidoma dokončan Oktobra, ko bomo podjetje spet obiskali in Vam zaupali še več novosti, ki jih pripravljajo.
Fascinira pa nas tudi skladišče, kjer je stalno na zalogi za več kot 40 milijonov Eurov Ansmannovih izdelkov.


Kaj nam lahko mobilna tehnologija in z njo ANSMANN v prihodnosti sploh še ponudi? Je bilo naše vprašanje vodilnim v podjetju. Nasmeh na obrazih nam je dal vedeti, da v podjetju natančno vedo kaj delajo, imajo načrte za prihodnost in verjamem jim, da bodo nas, potrošnike vedno znova razvajali z izdelki vrhunske kvalitete, ki nam bodo v pomoč pri vsakdanjem življenju in delu. Seveda imam v mislih vse, kar je povezano z mobilno energijo in svetlobo.