Ansmann Energy 8 Plus - polnilnik za polnjenje vseh vrst standardnih baterij

Ansmann Energy 8 Plus

Baterije... potrebujemo jih skoraj vedno in povsod. Brez njih si težko predstavljamo delovanje večine elektronskih naprav.


Mobilnih naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo baterije, je vse več in več. Kar ozrite se okrog sebe. Na steni tiktaka ura, računalniku ukazujete preko brezžične tipkovnice in miške, daljinskih upravljalnikov je že celo morje (TV, DVD, Hi-Fi...), med rekreacijo poslušate priljubljeno glasbo z MP3 predvajalnika... Verjetno se še spomnite, kako ste bili v šoli ljubosumni na sošolca, ki je imel avtomobilček na daljinsko upravljanje, vi pa ste ga morali poganjati na roko. Danes že skoraj ni igrače, ki ne bi delovala na baterije. Fotografi in številni avanturisti še posebej občutijo odvisnost delovanja naprav od razpoložljivosti električne energije, ki je shranjena v baterijah.


Vedno lahko izbiramo med vsakokratnim nakupom alkalnih baterij ali enkratnim nakupom polnilnih baterij, ki jih po uporabi ponovno napolnimo. Cena polnilnih baterij je nekoliko višja, vendar se nam višji nakupni strošek kmalu povrne že po nekaj ciklih uporabe. Prav tako je uporaba polnilnih baterij okolju dosti bolj prijazna, saj predstavlja manjšo količino nevarnih odpadkov.


Na prodajnih policah najdemo pestro ponudbo polnilnikov za polnjenje baterij standardnih velikosti. Z večino od njih lahko polnimo le baterije AAA in AA velikosti. Za nekatere je to popolnoma dovolj. Vendar obstaja vedno več naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo tudi baterije drugih velikosti: predvsem igrače, modelarski izdelki, svetilke... Alkalne baterije teh velikosti imajo tudi višjo ceno, zato je v tem primeru še bolj smotrn nakup polnilnih baterij in polnilnika s katerim jih lahko polnimo.


S polnilnikom Ansmann Energy 8 Plus lahko polnimo NiCd ali NiMH baterije standardnih velikosti AAA, AA, C, D in 9V blok. Pregleden uporabniški vmesnik omogoča kar se da enostavno polnjenje. Za vsako vstavljeno baterijo polnilnik opravi hitri 5 sekundni test kapacitete in popolno diagnozo baterije. Ansmann Energy 8 Plus prepozna poškodovano baterijsko celico in jo s postopkom osveževanja povrne v normalno stanje. Osveževanje baterije pozitivno vpliva na njeno življenjsko dobo, kot tudi zmanjša spominski (memory) efekt baterijske celice.

Zahvaljujoč dvojnim režam za vstavljanje baterij, lahko hkrati polnimo do 6 baterij AAA in AA velikosti ali do 4 baterije C in D velikosti ter dve bateriji 9V blok. Mikroprocesor prepozna vrsto in velikost baterije ter nadzoruje polnjenje vsake celice posebej. Pri postopku polnjenja nam izpiše trenutni status: polnjenje, osveževanje, dopolnjevanje, napaka ali pripravljenost. Polnilnik ima tudi časovno stikalo, zaščito pred prenapolnjenjem in funkcijo odkrivanja vstavljene alkalne baterije.


Polnilnik je moderne oblike in ga lahko uporabimo kjerkoli po svetu: lahko ga priključimo na električna omrežja z napetostjo od 100 do 240 V AC. Ansmann Energy 8 Plus je idealen za uporabo doma, v garaži, foto studiu, pisarni ali proizvodnji. Z njegovo uporabo lahko napolnimo večino baterij, ki jih potrebujemo za delovanje prenosnih elektronskih naprav. Izdelek ima 3 leta garancije.


Polnilni tok: AAA 400 mA, AA 1000 mA, C 1000 mA, D 1000 mA, 9V blok 60 mA.