Univerzalni polnilniki za polnjenje baterij vseh vrst in velikosti

 

Digitalni fotoaparati in kamere, mobilni telefoni, mp3 predvajalniki, svetilke, igrače... vedno več je mobilnih naprav, ki nam lajšajo življenje in hkrati omogočajo obilo zabave. Vendar pa za njihovo delovanje potrebujemo električno energijo v obliki baterij, ki pa se po določenem času uporabe izpraznijo. Zato večinoma uporabljamo polnilne baterije, ki jih po vsaki izpraznitvi lahko ponovno napolnimo. To je zagotovo bolj smotrno kot uporaba klasičnih alkalnih baterij, saj je vsako polnjenje cenejše kot ponovni nakup nepolnilnih baterij.


Tu pa se pojavi nova težava. Naprav, katerim je potrebno pogosto polniti baterije, imamo lahko kmalu polno hišo. Vsakdo ima vsaj en mobilni telefon, tudi digitalnih fotoaparatov je vedno več, mp3 predvajalniki, svetilke, razne igrače... In vsaka od teh naprav ima tudi svoj polnilnik. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da se vam je izpraznila baterija za vaš mobitel ali fotoaparat, vi pa ste nekam založili polnilnik? Ali pa da ste ga celo izgubili? Zakaj ne bi imeli doma zgolj ene naprave, ki bi lahko polnila baterije vseh mobilnih naprav, ki jih uporabljate?


Rešitev so predstavili v podjetju Ansmann. Nemško podjetje, ki je poznano po svojih vrhunskih izdelkih polnilne tehnologije, je na sejmu Photokina 2008 predstavilo dve novosti, ki lahko rešita težave s polnjenjem različnih vrst polnilnih baterij in predstavljata pravo olajšanje za pogoste uporabnike mobilnih naprav.


ANSMANN ENERGY XC 3000

Prvič se je na trgu pojavila naprava, ki je univerzalni polnilnik za večino vrst polnilnih baterij in hkrati tudi tester za merjenje kapacitete in napetosti vseh tipov baterij. Ansmann ENERGY XC 3000 je polnilnik, s katerim lahko polnimo polnilne baterije različnih velikosti in tehnologij: NiMH, NiCd, Li-Ion in Li-Po. Poleg polnilnih baterij klasičnih velikosti (AAA, AA, C, D in 9V blok) lahko polnimo tudi večino Li-Ion in Li-Po baterij, ki jih uporabljamo v različnih mobilnih napravah.

 

Univerzalni polnilnik Ansmann Energy XC 3000 Univerzalni polnilnik Ansmann Energy XC 3000


Ansmann ENERGY XC 3000 je popolnoma nezahteven za uporabo. S pomočjo treh gumbov in dveh LCD zaslonov ga zelo enostavno upravljamo in imamo pregleden nadzor nad procesi, ki se dogajajo.


Polnimo (z različnimi polnilnimi toki), testiramo ali osvežujemo lahko 10 celic hkrati. 5 različnih merilnih sistemov nadzira proces polnjenja in tako zagotavlja najboljše pogoje za delovanje baterij ter omogoča njihovo dolgo življenjsko dobo. Li-Ion in Li-Po polnilne baterije polnimo s pomočjo nastavljivih in prilagodljivih kontaktov. Polarnost in napetost (3,6V ali 7,2V) zazna naprava samodejno.


ENERGY XC 3000 lahko uporabimo tudi kot tester za vse tipe običajnih baterij, tudi nepolnilnih. Na voljo ima natančen sistem za merjenje kapacitete in napetosti. Rezultati so podani v % korakih.

 

Univerzalni polnilnik Ansmann Energy XC 3000


 

ENERGY XC 3000 lahko uporabljamo kjerkoli po svetu (100 - 240V). Je idealen za uporabo doma in na delovnem mestu: v pisarni, laboratoriju, foto studiu, proizvodnji oz. tam, kjer je potreba po polnjenju večjega števila oziroma različnih tipov polnilnih baterij. Izdelek ima tri leta garancije.


ANSMANN DIGICHARGER VARIO PLUS

Druga novost iz podjetja Ansmann je univerzalni polnilnik DIGICHARGER VARIO PLUS za polnjenje Li-Ion ter Li-Po baterij in baterijskih sklopov, prav tako pa lahko z njim polnimo polnilne baterije AA in AAA velikosti. Njegova posebnost je tudi to, da ga lahko uporabimo kot zasilni vir energije za USB naprave. Z njim lahko polnimo večino baterij, ki se uporabljajo za delovanje digitalnih fotoaparatov in kamer.


Univerzalni polnilnik Ansmann Digicharger Vario Pro


DIGICHARGER VARIO PLUS je evolucija in izboljšava že uveljavljenega modela DIGICHARGER VARIO. Omogoča večji polnilni tok 1000 mA in krajše čase polnjenja. Kontakti so še bolj prilagodljivi: s premikanjem v vertikalni in horizontalni smeri lahko napolnimo skorajda vsako obliko baterije, tudi tiste z zelo majhnim prostorom za kontakte.


DIGICHARGER VARIO PLUS omogoča polnjenje USB naprav kot so mp3 predvajalniki ali različne računalniške naprave. S pomočjo napolnjene Li-Ion baterije pa ga lahko uporabimo tudi kot zasilni vir energije za polnjenje USB naprav.


Univerzalni polnilnik Ansmann Digicharger Vario ProUniverzalni polnilnik Ansmann Digicharger Vario Pro


Proces polnjenja nadzorujemo s pomočjo preglednega LCD zaslona. Z možnostjo nastavitve različnih priključkov (EU, UK, USA in avto priključek) ga lahko uporabimo kjerkoli po svetu. Izdelek ima 3 leta garancije.


Preberite tudi