Led Lenser X21 - revolucija med svetilkami

 

Nemško podjetje Led Lenser, vodilni svetovni proizvajalec vrhunskih LED svetilk, je predstavilo novo generacijo svetilk High Performace Line. Nova serija svetilk predstavlja velik korak naprej na področju razvoja ročnih svetilk, predvsem za potrebe gasilskih, profesionalnih in taktičnih enot.

 

Led Lenser
 


LED tehnologija se je že dodobra uveljavila v svetu mobilne svetlobe. Bolj učinkovita izraba energije pomeni daljše delovanje naprave, LED diode so manjše in bolj trpežne od žarnic na žarilno nitko in tudi njihova življenjska doba je daljša.


Vendar pa niso vse LED diode enake. Svetilke Led Lenser vsebujejo le diode najkvalitetnejših svetovnih proizvajalcev: NichiaTM, LumiLEDsTM in Cree. Posebni postopki izdelave dajejo svetilkam Led Lenser občutno prednost pred konkurenco:

 • poseben zrcalni sistem omogoča obsežnejši, daljši in močnejši snop svetlobe,
 • patentirana tehnologija ustvarja več uporabne svetlobe z manj LED diodami kot pri ostalih proizvajalcih,
 • PTT - mikroprocesorski nadzor napetosti in toka,
 • kontakti narejeni iz 24 karatnega zlata so izjemen prevodnik in maksimirajo pretok energije, ki je potrebna za proizvodnjo svetlobe,
 • vrhunske in zmogljive LED diode, ki so prilagojene vsaki svetilki glede na namen njene uporabe.

 

Svetilke Led Lenser


Vrhunec ponudbe High Perfomance Line je svetilka Led Lenser X21. Svetloba sedmih ultra svetlih high-performance LED čipov ter visoko kakovostnih leč, predstavlja pravo revolucijo in odpira nove možnosti uporabe ročnih svetilk. Snop svetlobe izjemnih 1070 lumnov lahko preko naprednega Advanced Focus sistema dinamično prilagodimo svojim potrebam.

 

LedLenser X21
 


Advanced Focus System je patentiran sistem kombiniranega delovanja leč in zrcal, ki omogoča maksimalni izkoristek svetlobe, tako pri fokusirani kot pri razpršeni svetlobi. Rezultat tega je izjemno čista in homogena svetloba ter zelo majhna količina neizkoriščene svetlobe, kar je navdušilo številne strokovnjake po celem svetu.


Za profesionalno in poklicno uporabo svetilk je pomembno, da dolgotrajno gledanje oddane svetlobe ne predstavlja hujšega napora za oči. Svetloba, ki jo omogoča Advanced Focus System je izjemno homogena in omogoča idealne pogoje za uporabo v zahtevnejših pogojih. Svetilka je primerna predvsem tudi za uporabo v temnih prostorih in jamah, saj njihova nebleščeča svetloba dodatno prispeva k varnosti in boljši orientaciji.


Posebno za uporabo v gasilskih in profesionalnih enotah, kjer je zelo pomembno hitro in zanesljivo delovanje, so v podjetju Led Lenser razvili Speed fokus sistem, ki zagotavlja pomembno taktično prednost. Na enostaven in hiter način lahko spreminjamo snop svetlobe med fokusiranim in razpršenim načinom delovanja. Glavo svetilke pomikamo po osi gor in dol. Tako ni več nepotrebne izgube časa z vrtenjem glave.


Led Lenser gasilci


Svetilke Led Lenser imajo modularno strukturo, kar se pokaže kot pomembna stroškovna prednost, če pride do potrebe po menjavi posameznega dela. Na ta način je omogočeno mnogo lažje čiščenje po uporabi v ekstremnih pogojih.

 

 

Svetilka je narejena iz vrhunskih materialov, kar ji omogoča dolgo življenjsko dobo. Kontakti v svetilki so pozlačeni. Zlato je zelo dober prevodnik in tako ne prihaja do nepotrebnega segrevanja in izgube energije. Prav tako zlato ne rjavi in ima visoko stopnjo kemične odpornosti.


Z uporabo dinamičnega stikala lahko uravnavamo moč svetlobnega snopa. V delčku sekunde lahko spreminjamo med različnimi stopnjami: 15%, 100% ali 130%. V večini primerov ne potrebujemo popolne svetilnosti ter z uporabo nižje stopnje prihranimo pri porabi energije in tako podaljšamo delovanje baterij.

 

Svetilka Led Lenser X21
 

Lastnosti:

 • 7 CREE LED
 • Dolžina: 395 mm
 • Teža: 1488g
 • Svetilnost v lumnih: 1070
 • Baterije: 4xD
 • Avtononomija: 600 ur
 • Advanced Focus System - Multi Optic
 • Speed Focus
 • 3 stopenjsko dinamično stikalo

 

Led Lenser High Performance Line

Celotna nova linija svetilk Led Lenser združuje vse naštete prednosti: Active Focus System - kombinirano uporabo leč in zrcal, Speed Fokus sistem za hitro spreminjanje snopa svetlobe, dinamično stikalo, saržer za baterije in izjemno intenzivnost lumnov, kar predstavlja pravo revolucijo v svetu ročnih in naglavnih svetilk. Izbiramo lahko med različnimi velikostmi in zmogljivostmi. Večina svetilk je opremljena z novo generacijo 3W LED čipov.


Led Lenser High Performance

 

Povezave