Nočno fotografiranje: Led Lenser X21

 

Nemško podjetje Led Lenser, vodilni svetovni proizvajalec vrhunskih LED svetilk, je predstavilo novo generacijo svetilk High Performace Line. Posebno pozornost si zasluži svetilka Led Lenser X21, ki predstavlja velik korak v razvoju ročnih svetilk, predvsem za potrebe nočnega fotografiranja. S sposobnostjo razsvetljevanja jam in kanjonov odpira popolnoma nove možnosti.

 

led lenser x21
 

Svetloba sedmih ultra svetlih high-performance LED čipov ter visoko kakovostnih leč, vam bo zagotovo vzela dih. Izjemnih 950 lumnov pomeni pravo revolucijo za ljubitelje nočnega fotografiranja. Z uporabo naprednega Advanced Focus sistema lahko snop svetlobe dinamično prilagodite svojim potrebam.

 

uporaba v jami 

 

Advanced Focus System je patentiran sistem kombiniranega delovanja leč in zrcal, ki omogoča maksimalni izkoristek svetlobe, tako pri fokusirani kot pri razpršeni svetlobi. Rezultat tega je izjemno čista in homogena svetloba ter zelo majhna količina neizkoriščene svetlobe, kar je navdušilo številne strokovnjake po celem svetu.

 

uporba v jami 

 

Vse dokler je ne boste imeli v rokah, boste težko občutili izjemne lastnosti svetilke Led Lenser X21. Verjetno ste se vprašali, kakšna mora biti potem poraba takšne svetilke in koliko časa zdržijo baterije? Svetilka je glede na svoje zmožnosti relativno majhnih dimenzij: dolžina svetilke je 40 cm in tehta manj kot 1500g. Deluje na 4 baterije velikosti D. Zaradi izjemno nizke porabe LED diod in odličnega izkoristka proizvedene svetlobe, lahko z uporabo enega seta baterij svetilko uporabljamo tudi do 600 ur.

 

led lenser x21 

 

Svetilka je narejena iz vrhunskih materialov, kar ji omogoča dolgo življenjsko dobo. Kontakti v svetilki so pozlačeni. Zlato je zelo dober prevodnik in tako ne prihaja do nepotrebnega segrevanja in izgube energije. Prav tako zlato ne rjavi in ima visoko stopnjo kemične odpornosti.


Z uporabo dinamičnega stikala lahko uravnavamo moč svetlobnega snopa. Enostavno in hitro lahko spremenimo stopnjo svetilnosti. Ker običajno ne potrebujemo popolne svetilnosti, je mogoče z uporabo nižje stopnje prihraniti pri porabi energije in tako podaljšati delovanje baterij.

 

uporaba na prostem 

 

Z uporabo svetilk Led Lenser držite prihodnost v svojih rokah.


Lastnosti:

  • 7 CREE LED
  • Dolžina: 395 mm
  • Teža: 1488g
  • Svetilnost v lumnih: 1070
  • Baterije: 4xD
  • Avtononomija: 60 ur
  • Advanced Focus System - Multi Optic
  • Speed Focus
  • 3 stopenjsko dinamično stikalo

 

Povezave