Nove atraktivne torbe Golla za SLR fotoaparate

 

Na sejmu Photokina 2008 je finsko podjetje Golla predstavilo novost v svetu digitalne fotografije - modne torbe za nošenje in zaščito SLR fotoaparatov.


Če vam do zdaj med ponudbo torb za SLR fotoaparate ni uspelo najti dovolj atraktivne in privlačne torbe, naj vam potem predstavimo izdelek, ki bo prav gotovo vzbudil veliko pozornosti med uporabniki in ljubitelji digitalne fotografije.Ne glede na to ali ste profesionalni fotograf ali pa se zgolj ljubiteljsko ukvarjate z lovom na dobre posnetke, vam Golla ponuja tako težko pričakovano alternativo. Kolekcija torb Golla za SLR fotoaparate bo prav gotovo krojila modne smernice in vzbujala pozornost v svetu fotografije.


Direktorica oblikovanja pri Golli, Pia Haapalainen nam je razložila, kako je prišla do ideje za izdelavo torb za SLR fotoaparate. Ko je iskala dodatno opremo za svoj novi SLR aparat, je bila popolnoma razočarana nad ponudbo torb. Predvsem ni bilo nobenih modelov, ki bi imeli nekaj več mladostnega ali ženskega pridiha ter bile tako namenjene tudi ženskemu delu fotografske populacije. V svet digitalne fotografije je bilo tako potrebno vnesti malo več dodatnega občutka za modo, kar bi torbe naredilo stilsko bolj dovršene, hkrati pa seveda ne smemo pozabiti tudi na okus predstavnikov moškega spola.Na sejmu je bilo predstavljenih 6 modelov torb Golla za SLR fotoaprate, ki jih bo možno kupiti v začetku leta 2009. Poleg atraktivnega dizajna je potrebno poudariti tudi odlično zaščito in uporabnost, ki ju torbe zagotavljajo. Sistem za tiho magnetno zapiranje jih naredi zelo pripravne za uporabo tam, kjer moramo biti kar se da hitri in diskretni pri jemanju fotoaparata iz torbe. Za boljšo zaščito lahko po potrebi uporabimo tudi stranski trak, ki preprečuje, da bi se torba odprla med nošenjem. Znotraj torbe imamo dve snemljivi pregradni steni, ki notranji prostor razdelita na več delov. Tako lahko med seboj ločimo več prostorov in vanje varno shranimo različne dodatke in objektive. Poleg tega imamo na voljo prilagodljiv trak za nošenje ter dodatne žepke, ki torbe naredijo še bolj praktične za uporabo. V torbe lahko brez težav shranimo tudi večino modelov digitalnih kamer, ki so trenutno na trgu.


Poleg revolucionarnih torb za SLR fotoaparate so na sejmu Photokina 2008 v podjetju Golla predstavili tudi 21 torbic iz nove kolekcije Digi 2009 za digitalne fotoaparate. Tako bosta naslednje leto na voljo dve različni vrsti torbic. Izbirali bomo lahko med torbicami na zadrgo, ki bodo imele oblazinjeno notranjost in žepek za shranjevanje spominskih kartic ter torbicami, ki bodo narejene iz posebnega raztegljivega blaga in se bodo prilagajale velikosti fotoaparata.

 

Golla


Golla torbiceGolla je s svojim edinstvenim pristopom in ustvarjalnostjo naredila močan vtis v svetu tehnologije. Z modnimi torbicami za mobilno elektroniko so osvojili svet. Uporaba svežih barv v kombinaciji z vrhunskimi materiali in inovativnimi oblikovnimi rešitvami jih uvršča v sam vrh ponudbe modnih izdelkov za prenosne elektronske naprave. Torbice Golla so modni hit že v več kot 100 državah po celem svetu, kjer so jih do zdaj prodali že več kot 16 milijonov. V njihovi ponudbi lahko najdemo torbe in torbice za mobilne telefone, mp3 predvajalnike, digitalne fotoaparate in prenosne računalnike